Vilka kanaler finns för annonsering?

Oavsett om du säljer tjänster eller produkter kan du ibland behöva annonsera ut ditt erbjudande. Förr i tiden använda man främst tryckta tidningar för annonser. Det kunde vara både lokala dagstidningar, nationell press och branschtidningar. Det nyhetsmediet finns givetvis kvar här går vi igenom vilka andra kanaler kan du använda dig av.

 

Google

Tidigare hette det Adwords och idag heter det Google Ads. När du söker information i sökmotorn är de första 2-3 resultaten oftast köpta länkar, dvs. Google-annonser. Många väljer att ta hjälp av en webbyrå för att driva sina kampanjer på Google. Tanken är att du ska lägga bud och betala för att synas när någon söker på ett visst nyckelord. Det går självklart att hantera annonseringen själv men en webbyrå kan ofta öka relevansen i dina sökningar och på olika sätt ge dig fler besökare och fler kunder för samma annonsbudget som du själv haft.

 

Facebook

Ytterligare en kanal som många annonserar i är Facebook. Eftersom någonstans runt 70 procent av alla svenskar har Facebook är det en bra väg att nå ut, nästan oavsett målgrupp. Fördelen med den här kanalen är att du både kan annonsera med texter och med video och när människor gillar och delar din annons får den en extra spridning utöver den exponering du betalar för.

Testa och utvärdera

Något många lekmän missar är att testa flera olika annonser mot samma målgrupp och sen utvärdera vilken man ska satsa på. Man kan också testa samma annons mot olika målgrupper för att sen utvärdera vilken målgrupp man sak satsa på. Den här typen av tester är vardag för en rutinerad webbyrå som jobbar med annonsering.

 

Instagram

Ytterligare en digital kanal som används flitigt av bland annat modebranschen är Instagram. Eftersom kanalen används till att visa bilder med webbyrå stockholm och följa människor som exempelvis tränar en viss idrott eller designar kläder blir det en naturlig plats att marknadsföra produkter inom mode. Givetvis kan man använda Instagram till andra branscher än mode och även IT-företag och reklambyråer syns här. För det vaksamma ögat kan man se att en och annan webbyrå själva annonserar i den här kanalen, liksom i flera andra kanaler.

 

LinkedIn

LinkedIn är ganska likt Facebook i struktur men med den stora skillnaden att på Facebook representerar du dig själv som privatperson i första hand, på LinkedIn är det din yrkesroll du visar upp. Även här kan du annonsera och många väljer att synas här för att sälja tjänster mot företag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *