5 saker du gör för hand som en webbyrå kan automatisera

Att sköta en webbsida över tid kräver en hel del handpåläggning. Är det bara ett fåtal sidor som ska uppdateras är det förstås ingen stor fråga. Värre är det när webbsidan börjar växa och når femsiffrigt antal sidor eller produkter.

Här är fem saker du kanske gör manuellt idag som en webbyrå skulle kunna automatisera.

Uppdatera datum på dina artiklar

Innehållet i dina texter och artiklar behöver uppdateras manuellt. Men om du bara vill uppdaterade datumet för att alla texter ska upplevas fräscha kan du ofta köra ett script som löser datumet åt dig.

Skapa rubriker och metatexter till dina 10.000 sidor

All text på en webbsida ska vara unik men framför allt behöver rubrikerna vara det. Om det finns två eller flera rubriker som säger samma sak är det omöjligt för exempelvis Google att indexera sidorna.

En automatiserad lösning ger troligen inte de mest säljande och intressanta rubrikerna men du får åtminstone unika rubriker.

Importera produkter till din e-handel

Har du en e-handel med tusentals produkter är det ett evighetsarbete att mata in data om alla produkterna. Sköter ni det här för hand idag är det dags att kontakta en webbyrå. Standardiserade data kan ofta matas in automatiskt, något som kan spara enormt mycket tid.

Beställa nya varor

Dagens e-handelskunder är svårflörtade och ställer ofta höga krav. Söker de sig in till din webbplats för att köpa en produkt kan du förlora kunden om din vara är slut på lager. Istället för att leta upp en likvärdig produkt i ditt sortiment är det troligt att de kommer söka sig till en konkurrent och beställa där.

Automatiserat flöde

Ta hjälp av en webbyrå som får implementera automatiserade flöden i dina system. Ett sånt kan vara att skicka en signal om att beställa nya varor när ni når en viss kritisk lagernivå. På det här sättet får du en lista varje dag med varor som behöver beställas och kan sen själv välja vilka du ska ta in och vilka ni inte ska satsa på.

Uppdatera wordpress eller er plattform

Oavsett vilken plattform eller system du använder kommer du att behöva göra löpande uppdateringar. Leverantörerna kommer med nya förbättringar, de åtgärdar säkerhetsrisker och liknande. I vissa fall sköter man uppdateringarna manuellt och slarvar man med det kan det bli en dyr historia. En webbyrå kan ofta skapa script som sköter uppdateringarna så snart det kommer nya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *